EDUKACIJA za domaćine u obiteljskom smještaju

ISTINSKI AMBASADORI NAŠEG TURIZMA

U sklopu 35. međunarodnog sajma prehrane, pića i opreme za turizam – Promohotel, koji se održava od 12. do 15.02.2020. godine u sportskoj dvorani Žatika u Poreču, Turistička zajednica Grada Poreča već tradicionalno organizira besplatnu edukaciju namijenjenu domaćinima u obiteljskom smještaju – iznajmljivačima, s područja Grada Poreča - Parenzo.

Besplatna edukacija održati će se u SUBOTU 15.2.2020. godine, s početkom u 10.00 sati, a trajanje edukacije je do 16.00 sati.

Polaznicima će po završetku biti dodijeljen certifikat Turističke zajednice Grada Poreča EDUCIRANI DOMAĆIN / EDUCATED HOST 2020.   

Zbog ograničenog broja mjesta, prijava na radionicu je OBAVEZNA, a svi zainteresirani mogu se prijaviti najkasnije do petka, 14.2.2020. ili do popunjenja kapaciteta, isključivo putem online prijavnice dostupne na Internet stranicama Turističke zajednice Grada Poreča.    

Zainteresirane očekuju odlični predavači: Nedo Pinezić, Klara Trošt Lesić, Irena Krčelić, Iva Silla te niz zanimljivih tema, ali i prilike za konzultacije kojima mogu unaprijediti svoju ponudu, i samim time povećati kvalitetu svoje usluge.


Biti će govora o:   

  • "short term rental", "private accommodation", "private lodging", "organiziranju i iznajmljivanju smještaja turistima", "pružanju ugostiteljskih usluga u domaćinstvu", kao najraširenijem obliku smještaja u svijetu. Nedo Pinezić će prikazati kako popularnost "boravka kod domaćina" raste iz godine u godinu. Najveće svjetske OTA platforme sada već veći dio poslovanja posjećuju ovom smještaju. U mnogim zemljama je tek započet proces zakonske regulacije, negdje je gotovo i nema. Hrvatska je specifična po tome što je imala jedan od najboljih sustava regulacije no posljednjih nekoliko godina sve se više približava stanju kaosa u ovom segmentu smještajne ponude. Zašto je to tako?  Koje su zakonske mogućnosti iznajmljivanja stambenog prostora? Koje su prednosti i nedostaci svake od njih? Što su nam donijele zakonske promjene?   
  • rezultatima istraživanja provedenog na uzorku od 330 privatnih iznajmljivača o praksi tzv. guest service. Istraživanja su pokazala koliko privatnih iznajmljivača ima priliku osobno dočekati goste prilikom njihovog dolaska, svakodnevno kontaktirati s gostima i koliko ih je u mogućnosti osobno pozdraviti ili otpratiti goste prije njihovog odlaska. Dodatno je istraženo koji su najčešći znakovi pažnje koji privatni iznajmljivači pripremaju svojim gostima i utječu li takvi znakovi pažnje na zadovoljstvo gostiju boravkom i ponovljenim dolaskom.   
  • tipovima malih znakova pažnje kako bismo proširili repertoar i stekli par novih aduta s kojima ćemo iznenaditi goste na autentičan način. Biti gostom u obiteljskom smještaju poseban je doživljaj. Očekujemo srdačan doček, ljubaznu uslugu te smještaj koji odiše karakterom domaćina. Te adute malih iznajmljivača veliki sustavi ne mogu pružiti gostima, a pogotovo ne male znakove pažnje - koji ne iziskuju puno više od nenametljive prisutnosti, iskrene zainteresiranosti i nekoliko minuta pripreme. Na radionici će se proći kroz osnovne postavke dramaturgije iznenađenja, a onda osmisliti i na licu mjesta napraviti nekoliko malih znakova pažnje koji će koristiti u radu s gostima   
  • kakva je budućnost "smještaja u domaćinstvu" u svijetu a kakva u Hrvatskoj   
  • što je igrifikacija i korištenje elemenata igre u kreiranju doživljaja. Predstavit će maštovite primjere zaigranih turističkih proizvoda i predstaviti osnovne alate planiranja takvih sadržaja s osobitom naglaskom na njihovu moguću upotrebu za iznajmljivače.  

 

* Napomena: U terminu od 14 do 16h održavaju se istovremeno radionica (max 20 sudionika) i predavanje. Prilikom prijave potrebno je izabrati opciju A ili B.

 

zu Favoriten hinzufügen Von Favoriten entfernen