Dani hrvatskog pršuta 2021.

19.06.2021 - 19.06.2021

Mesto: POREč-PARENZO (Gradska riva)
Začetek: 20:00h
Organizator: Klaster „Hrvatskog pršuta“
Tip dogodka: Hrana in pijaca

Hrvatski pršut, predstavljen kroz svoja četiri brenda (Dalmatinski, Drniški, Istarski i Krčki) jedan je od najatraktivnijih elemenata gastronomske baštine i kulturnog identiteta Hrvatske. Tradicija, autohtonost i kvaliteta potvrđene su certifikacijom i standardizacijom proizvodnje. Domaći proizvođači udruženi u Klaster hrvatskog pršuta u mogućnosti su isporučiti vrhunski proizvod ujednačene kvalitete. Zahvaljujući tome, Hrvatski pršut postao je jedan od tržišno najpotentnijih proizvoda u čijoj se proizvodnji, distribuciji i prodaji pružaju izvrsne poslovne mogućnosti.

Grad Poreč domaćin je Dana Hrvatskog pršuta 2021. Stručni i poslovni skup posvećen našoj najpoznatijoj suhomesnatoj deliciji održat će se 18. i 19. lipnja. Cilj manifestacije je promocija tradicionalnog gastronomskog proizvoda i očuvanje gastronomske baštine jadranskih regija. S gospodarskog pogleda stručni skup potiče razmjenu znanja i gospodarske suradnje između svinjogojske proizvodnje, klaoničke industrije i  pršutarske proizvodnje kao i svih dionika u lancu „od polja do stola“.

Želja organizatora je da se u sklopu manifestacije predstave ponajbolji primjeri dobre prakse s područja  Dalmacije, Kvarnera i Istre te izložbom, druženjem i stručnim dijelom nastojimo pridonijeti jačanju brenda hrvatskog pršuta te njegovoj valorizaciji u prehrambenoj i turističkoj industriji.

Prvog će se dana, u petak 18. lipnja u hotelu Parentium Plava Laguna održati svečano otvorenje uz niz radionica i okruglih stolova s ciljem unapređenja proizvodnje i poslovanja pršutarske industrije, te stručna ocjenjivanja i proglašenje najboljih pršuta. Sljedećeg dana, u subotu 19. lipnja na Gradskoj rivi Poreč  od osam  sati, organizira se manifestacija izložbeno-prodajnog karaktera, gdje će se pršutari predstaviti javnosti. Posjetitelji će moći razgledati, degustirati i kupiti pršute različitih hrvatskih regija.



Info

T: +385 (0)21 326
hrvatskiprsut@gmail.com
www.hrvatskiprsut.com