Poreč Open Air – Festival of life 2019

Festivalski program sastoji se od ukupno četiri kategorije: Street Performance, Music Nights, Cinema and Theatre i Special Events, a moto festivala jest slaviti život, njegovu ljepotu i uživanje u malim stvarima – a koje je bolje doba za to od ljeta?


Ove godine velikim smo koncertima, dječjim predstavama, cirkuskim točkama i drugim događanjima dodali jedno krojeno po mjeri za zaljubljene parove i one koji se tako osjećaju, a koji u Poreču traže dašak romantike u obliku melodičnih nota ili pak ugođaj intimniji od ostatka festivala. Beats & Bites novi je koncept koji će se jednom tjedno održavati u prekrasnom vrtu Ville Polesini, kada će live bendovi zasvirati pomno birane stihove jazz i pop skladbi. S obzirom na nezaobilaznu činjenicu da ljubav ide i kroz želudac, ovaj će glazbeni program biti upotpunjen i onim gastronomskim gdje će se naći ponešto za svačiji ukus. Pridružite nam se u bajkovitom vrtu Ville Polesini uz prekrasan zalazak sunca i uz romantične melodije praćene zvukom morskih valova s nama ispratite još jedan ljetni utorak!

Street performance nudi niz raznovrsnih događanja pa svatko može pronaći nešto za sebe. Circus in the City – Performed by Cirkobalkana ponedjeljkom pretvara ljetnu pozornicu na Rivi u cirkus na otvorenom. Impresivne akrobatske točke u novoj i osvježenoj predstavi uz mnogo rekvizita i vještine spretnih cirkusanata ostavit će vas svakog ponedjeljka bez daha a potom i nasmijati do suza.

Svakog četvrtka, u sklopu programa Princess Ball možete kročiti u bajkovit svijet poznatih animiranih likova i zaplesati na balu s „pravim“ princem i princezom.

S razlogom naš festival nosi naziv „Festival života“ kad se petkom u gradsku vrevu uključuje i Gradska vijećnica koja tada oživljava i giba se u ritmu glazbe koja odjekuje Porečom. Ovaj vizualni spektakl postiže se 3D Mappingom, novom tehnikom koja je spoj arhitekture, dizajna i audio-video tehnologije, a koja svaku površinu lako pretvara u dinamični video zid.

Pravi ljubitelji filmova ne miruju ni ljeti! Zbog toga smo za vas u sklopu Open Air Cinema programa u vrtu Ville Polesini ili na livadi kraj Lungomare šetnice organizirali svakodnevne filmske projekcije obiteljskih filmova, komedija i blockbustera u kojima će uživati svi uzrasti.

Nedjelje su rezervirane za interaktivni edukativno-zabavni program Istra Inspirit na otoku Sveti Nikola, namijenjen cijeloj obitelji prikazujući koga su to gusari opljačkali, tko su bili Veli Jože i div Dragonja i još mnogo toga.

Očekuju nas i posebna događanja u rujnu. Početak rujna dočekat ćemo uz gastronomski doživljaj, Tunalicious Street Food Festival, koji okuplja sve ljubitelje specijaliteta od tune te nudi vrhunsku zabavu uz nastupe raznih glazbenika među kojima ističemo live koncerte grupe Pavela i Silente.

Sredinu rujna obilježit će World Plates – novi street food koncept koji ove godine donosi dašak američke, talijanske, meksičke i istarske kuhinje na porečkoj Rivi. Tijekom 4 dana ove različite kuhinje će svima omogućiti da dok stoje na mjestu u pitoresknom Poreču – njihova nepca putuju svijetom.

Na zatvaranju četvrtog uspješnog izdanja festivala života, Poreč Open Air festivala, besplatnim koncertom za sve okupljene počastit će nas popularan bend Bajaga i Instruktori koji će svojim hitovima na porečkoj Rivi staviti točku na „i“ kada je riječ o vrhunskim glazbenim doživljajima tijekom ljeta u Poreču.

Ne propustite ljetne doživljaje koje ćete pamtiti zauvijek!

Vidimo se u Poreču!


Info: www.porecopenair.com

Dodaj med priljubljene Odstrani med priljubljene