Koncerti u Eufrazijani

01.07.2022 - 01.07.2022

Mesto: POREč-PARENZO (Eufrazijeva bazilika)
Začetek: 21:00h
Organizator: Poreč Open University
Tip dogodka: Glasbeni festivali in prireditve

-Koncert klasične glazbe

Stefan Milenković, violina
Hilda Švan, klavir

Srpskog violinista zacijelo se sjećaju starije generacije porečkih ljubitelja klasične glazbe kao čestog izvođača na pozornici Eufrazijane. Milenković je već sa šesnaest godina obilježio svoj tisućiti nastup, među kojima se ističu izvedbe za predsjednike Ronalda Reagana i Mihaila Gorbačova te papu Ivana Pavla II. Nagrade kojima je ovjenčan u Srbiji zaokruženo dočaravaju personu ovoga glazbenika – Umjetnik stoljeća i Najhumanija osoba. Ove se godine Milenković u Poreč vraća u duu s talentiranom i nagrađivanom srpsko-mađarskom pijanisticom Hildom Švan, s kojom izvodi skladbe L. van Beethovena, G. Tartinija, C. Saint-Saensa i N. Paganinija.

U povijesnom zdanju Eufrazijeve bazilike, u produkciji glazbeno-scenske djelatnosti Pučkog otvorenog učilišta Poreč, održava se festival klasične glazbe pod nazivom "Koncerti u Eufrazijani". Pažljivim odabirom koncerata i priznatih umjetnika, predstavljaju se glazbena dostignuća domaćih i inozemnih autora, naglašavajući pri tome integritet i važnost ovog UNESCO zaštićenog spomenika kulture, spajajući tako samo najbolje sa najboljim.

Komornom glazbom te osebujnim, vrhunskim interpretacijama koje su postale programskom okosnicom Koncerata u Eufrazijani te uz impresivna gostovanja, nastavlja se tradicija i kontinuitet kvalitete od 1962. godine, koji ovom festivalu klasične glazbe daju život, cjelovitost i vrijednost koja nadilazi vrijeme - upravo poput zidova i mozaika njenog jedinog doma - Eufrazijeve bazilike. Visoko pokroviteljstvo Ministarstva kulture Republike Hrvatske jasno i temeljno podcrtava mjerodavnost i etabliranost ove vrijedne manifestacije.

*Ulaznice se prodaju na dan koncerta od 20 sati na ulazu u Eufrazijevu baziliku i na rezervacijskom sustavu Pučkog otvorenog učilišta Poreč: rezervacije-poup.hr.



Info

T: +385 52 887 218
kultura@poup.hr
www.poup.hr