Sve je spremno za show – Musikantenstadl može početi!

Dan uoči velikog glazbenog spektakla austrijske televizije ORF koji će se u subotu uvečer iz porečke dvorane Žatika emitirati za oko sedam i pol milijuna gledatelja u zemljama njemačkog govornog područja, pokazalo se da svaki kotačić golemog produkcijskog mehanizma radi bez greške.

Musikantenstadl je izuzetno popularna zabavna emisija koju vodi legendarni pjevač i voditelj Andy Borg, traje sat i 40 minuta, a u ožujku je proslavila 30. obljetnicu emitiranja. Tijekom godine prikazuje se ukupno pet puta iz različitih gradova Austrije, Njemački i Švicarske i dosad nije gostovala izvan tih zemalja.

Show je u Hrvatsku pristigao u režiji Turističke zajednice Grada Poreča te neumornog turističkog promotora Guida Schwengersbauera koji je pred nekoliko godina odgovornoj producentskoj kući IP Media predložio dvoranu Žatika kao potencijalno mjesto snimanja. Oduševljeni prostorom, započeli su pregovore o produkciji spektakla van granica Europske unije.

Dolazak Musikantenstadla u Poreč poduprla su zajednički porečka hotelska poduzeća Riviera Poreč i Plava laguna, Grad Poreč uz potporu Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma.

U Poreču ovih dana zbog emisije boravi oko 2 tisuće ljudi koji će u hotelima ostvariti između 4,5 i 5 tisuća noćenja. To je, po ocjeni direktora Turističke zajednice Nenada Velenika, odličan rezultat za mjesec svibanj kada je hotelijerima teže popuniti smještajne kapacitete, posebno u ovoj godini kada je raspored vjerskih blagdana pomaknut u mjesec lipanj.

Iako je promidžbeni efekt Musikantenstadla teško točno odrediti, procjenjuje se da vrijednost promocije destinacije Poreč u najavama emisije u tisku, televizijskim najavama, na internetskim portalima i oglasnim panoima iznosi najmanje 1,5 milijuna eura.

Direktor Turističke zajednice procjenjuje ukupan trošak dovođenja Musikantenstadla u Poreč na oko 200 tisuća eura. Pritom treba istaknuti da cijena samo jedne minute reklamnog prostora tijekom emitiranja showa iznosi oko 150 tisuća eura.

Produkcija emisije u Poreču trajala je desetak dana tijekom kojih su, uz pripremu dvorane, snimljeni i spotovi za prikazivanje u subotnjoj emisiji. Ekipu ORF-a pratilo je vedro i sunčano vrijeme pa su bez poteškoća obišli brojne lokacije, snimili Poreč s mora, prošetali centrom grada te otišli na izlet Istrom do Grožnjana, Baredina i Bujštine.

Subotnji eurovizijski show započet će tako višeminutnim Borgovim uvodnim spotom u cijelosti snimljenim u Poreču, što je ocijenjeno kao izvrsna i daleko učinkovitija promocija od kupovine televizijskog oglasnog prostora.

Što nas sve očekuje u novom izdanju Musikantenstadla vidjet ćemo 7. svibnja u eurovizijskom prijenosu iz Poreča.

Dodaj med priljubljene Odstrani med priljubljene