Poreč dočekao prve veće grupe turista

Poreč je ovogodišnje otvaranje turističke sezone i doček najvećeg broja prvih turista obilježio u slavljeničkom duhu Uskrsa. Višednevna blagdanska svečanost na porečkom je Trgu slobode obilježena uskrsnim slavljem, glazbom i doručkom za sve Porečane i njihove goste. Tijekom blagdanskog slavlja središte grada postalo je nezaobilazno mjesto susreta svih generacija.

Prigodan program započeo je na Trgu, već na Veliki petak u ranim jutarnjim satima otvaranjem izložbe tradicionalnih proizvoda istarskog i tipično hrvatskog doručka, zatim domjenkom za sve prisutne do poslijepodnevnih sati kada su se oni najmlađi radovali bojanju velike uskrsne pisanice. Blagdanska atmosfera vladala je i tijekom cijele subote kada su svi posjetitelji mogli kušati delicije izrađene tijekom radionica na otvorenom, a za glazbu se pobrinuo Trio Mediterraneo.

Uskrs je u gradu započeo misnim slavljem u jedinstvenoj Eufrazijevoj bazilici i nastavio se domjenkom tradicionalnog istarskog doručka na središnjem gradskom trgu. Raznovrsne delicije oduševile su brojne turiste, a ugođaj su upotpunili limena glazba Sv. Lovreč i folkloraši.

Uskrsni ponedjeljak porečki su posjetitelji osim za razgled grada iskoristili i za kupnju uskršnjih ukrasa i pisanica i time zaokružili sunčani produženi vikend u Istri.

Dodaj med priljubljene Odstrani med priljubljene