Novinarka In Viaggia posjetila Poreč

U sklopu višednevnog posjeta Istri, u Poreču je u nedjelju, 20. svibnja, talijanska novinarka Lisa Molinari, članica redakcije uglednog mjesečnika In Viaggio.

Molinari je obišla grad i Eufrazijevu baziliku, a na izletu brodom razgledala turističke komplekse uz porečku obalu. Raspitivala se među ostalim o obnovi hotela Parentium, pohvalno se izrazila o hotelu Laguna Molindrio te domaćinima iz gradske Turističke zajednice uputila niz pitanja o lokalnoj kulturnoj baštini i novitetima u turističkoj ponudi.

Budući da se u Poreču proteklog vikenda održavao i Festival malvazija, Molinari je posjetila šator na rivi u kojem se u decentnoj atmosferi moglo kušati izvrsna istarska vina. Tom je prigodom u razgovoru s domaćinima istaknula da su upravo festivali i manifestacije odlični promotori destinacije, a gostima nerijetko i presudni faktor pri odabiru mjesta u kojem će provesti godišnji odmor. 

Porečki Festival malvazija ocijenila je kao odličan spoj tradicionalnog i modernog, poručivši da će, kao i druge gradske znamenitosti, pronaći mjesto u njenom autorskom prikazu za In Viaggio. 

Posvećen temama iz domene turizma i putovanja, In Viaggio na više od 150 stranica donosi opširne članke o zemljama, regijama i gradovima te raznim segmentima njihove ponude. Naklada mu je 50 tisuća primjeraka, a izdaje ga medijska kuća Cairo Editore sa sjedištem u Milanu, pod čijim okriljem izlazi više od 15 publikacija, u rasponu od specijaliziranih revija do popularnih tjednika.

zu Favoriten hinzufügen Von Favoriten entfernen