Engleski novinari u Poreču

U Poreču je krajem prošlog tjedna, u organizaciji  Hrvatske turističke zajednice, boravilo četvero engleskih novinara koji pripremaju turističku reportažu o Istri, s naglaskom na njenu ponudu u segmentu putovanja obitelji s djecom.

U četvrtak 14. lipnja obišli su jamu Baredine kod porečke Nove Vasi, a idućeg im je dana osigurano vođenje kroz grad, vožnja brodom te razgledavanje objekata i obale.

Domaćinima iz gradske Turističke zajednice uputili su niz pitanja o animaciji za djecu, unutarnjim bazenima, pristupu plažama i njihovoj sigurnosti, tematskim parkovima i i sličnim sadržajima, nužnima da bi neko turističko središte bilo preporučeno kao family-friendly.

Engleski novinari pritom su istaknuli kako odmor roditelja s djecom zna biti vrlo stresan u svim fazama - od samog planiranja pa sve do povratka kući. Zato mnoge obitelji pri odabiru mjesta za godišnji odmor konzultiraju medije koji donose informacije o tome jesu li i kako pojedine destinacije opremljene i organizirane za prihvat obitelji s djecom.

Naglasili su i da djecu-putnike treba prepoznati kao posebne goste čijoj potrebi za igrom, zabavom, istraživanjem i dinamičnim sadržajima mora udovoljiti svaka destinacija koja želi biti konkurentna na turističkom tržištu.

Add to favorites Remove from favorites