Kamp Lanterna među vodećima u Europi

Lanterna, najveći istarski kamp u neposrednoj blizini Poreča, ušao je u krug najboljih kampova na starom kontinentu. Na 40. godišnjicu rada, Lanterna je postala drugi hrvatski kamp koji je dobio prestižnu člansku iskaznicu udruge Leading Campings of Europe - LCE, čime je još jednom potvrđeno da pruža vrhunsku kvalitetu usluge u svim segmentima svoje ponude.

Zemlje s duljom turističkom tradicijom imaju tek po nekoliko predstavnika u ovoj elitnoj udruzi: Francuska kao najrazvijenija kamperska destinacija s 12 tisuća kampova sudjeluje u LCE-u s pet članova, Danska i Španjolska imaju tri, a Nizozemska i Austrija po dva člana.

Poziv za članstvo u LCE-u stigao je nakon što je proteklog ljeta Lanternu, kao tajni gost, posjetio jedan od vodećih europskih poznavatelja kamping sektora. 

Kamp Lanterna smješten je na atraktivnom istoimenom poluotoku 9 km od Poreča. Omiljeni je mediteranski ljetni dom za 9.000 gostiju, a po kapacitetu spada među najveće kampove u Hrvatskoj i Europi. Godišnja ulaganja u njegov razvoj mjere se u milijunima eura.

Odmor u očuvanoj prirodi, bogata zabavna i sportska ponuda te 3.000 metara čistih plaža koje nose Plavu zastavu samo su neki od razloga dolaska na poluotok Lanternu, a koji su kampu priskrbili članstvo u LCE-u. Udruga inače okuplja svega 32 kampa, od čak 21 tisuće koji trenutno posluju u Europi. 

Minimalni kriterij za primanje u članstvo jest da kamp ima prestižnu ADAC-ovu oznaku Superplatz koja jamči da se sve usluge i sadržaji kampa pružaju na razini od najmanje 4 zvjezdice. Članovi LCE-a nositelji su i drugih prestižnih nagrada u svijetu kampiranja, poput ANWB-ove Camp of the Year.

» www.leadingcampings.co.uk

Add to favorites Remove from favorites