Nova avio linija iz Helsinkija za Pulu

Danas je u glavnom gradu Finske održana prezentacija novih zračnih linija avioprijevoznika Blue1 među kojima je i ona za Pulu.

U hotelu Radisson Blu Royal u centru Helsinkija u jutarnjim je satima održana konferencija za novinare na kojoj su uz predstavnike kompanije Blue1 sudjelovali i predstavnici iz novih odredišta te je tako direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević predstavio Istru.

Kao sastavni dio grupacije SAS od 1998. godine, Blue1 je u kratkom vremenu zauzela stabilnu tržišnu poziciju. Druga po veličini zrakoplovna tvrtka u Finskoj prevozi putnike unutar skandinavskog tržišta te prema ostalom dijelu Europe. Tijekom 2009. godine, flota od 13 aviona sa 66 dnevnih letova prevezla je ukupno 1,4 milijuna putnika do 24 destinacije.

Od ljeta 2011. godine Blue1 uvodi četiri nove destinacije za finske putnike: Edinburg, Marseille-Provansu, Amsterdam i Pulu!

I dok se kao kompanija prvenstveno razvijala u dijelu poslovnog putničkog segmenta, Blue1 na ovaj način širi i ponudu odmorišnih putovanja.

Sve ljetne destinacije bit će dostupne putem direktnih letova već od mjeseca travnja ili svibnja, a putnike će u prepoznatljivom imidžu bijele, plave i srebrne boje prevoziti zrakoplovi Boieng 717.

Od 2009. godine Blue1 dva puta tjedno prevozi putnike do Splita i Dubrovnika, a od iduće sezone gosti iz Finske moći će za svoju destinaciju odabrati i neko od popularnih odredišta u Istri.

Prvi gosti iz Finske ovom će linijom u Pulu pristići već 28. svibnja, a redovni letovi povezivat će Pulu i Helsinki do 3. rujna 2011. godine.

Prezentacija se nastavlja i u poslijepodnevnim satima kada se održava workshop na kojem se očekuje četrdesetak agencija i turoperatora. Uz predstavljanje Istre kao turističke destinacije, za sudionike je osmišljena i nagradna igra na kojoj mogu osvojiti sedmodnevni boravak u Istri.

Add to favorites Remove from favorites