Poreč, 23.10.2023.

-SREDSTVIMA JAVNOG INFORMIRANJA

TZG POREČ:  Velike sportske manifestacije privukle mnoštvo gostiju u Poreč tijekom listopada

Nakon vrlo uspješne turističke sezone, Poreč i je i u posezoni nastavio sa realizacijom odličnih turističkih rezultata te je od 1. do 22. listopada u destinaciji ostvareno 103.000 noćenja, odnosno povećanje od 19% u odnosu na 2022. godinu. Najbrojniji su bili gosti iz Njemačke, sa povećanjem od 16%, na drugom mjestu su gosti iz Hrvatske sa povećanjem od 16%, na trećem su gosti iz Austrije sa povećanjem od čak 24%. Gosti iz susjedne nam Slovenije nalaze se na četvrtom mjestu po ostvarenim noćenjima sa povećanjem od 18%. Slijede gosti iz Italije sa povećanjem od 22%. Prema kanalima prodaje najviše noćenja ostvareno je u hotelskom smještaju (ind 116), privatnom smještaju sa povećanjem od 29% u odnosu na 2022. godinu, te nekomercijalnom smještaju sa povećanjem od 2%. Turistički rezultati govore u prilog produljenju turističke sezone, a to sve zahvaljujući kvalitetnim sadržajima koji su motiv dolaska velikog broja posjetitelja u destinaciju. U prvom redu su to sportske manifestacije koje su u listopadu ostvarile najveći broj noćenja.

U listopadu Poreč je ugostio dva sportska mega događanja – Istria300 i Plava Laguna IRONMAN 70.3.

Treće izdanje sportske manifestacije Istria300 okupilo je oko 3.000 ambicioznih ljubitelja biciklizma iz čitavog svijeta koji su mogli uživati u  biciklističkim rutama koje prolaze nekim od najljepših istarskih cesta i najspektakularnijim lokacijama. No, utrka Istria300 „samo“ je jedno od bitnih događanja ove četverodnevne biciklističke manifestacije. Istria300 Expo zainteresiranima je ponudio sve što biciklistički svijet u ovom trenutku može ponuditi, a uzbudljiva predavanja te poseban obiteljski program, zaokružio je ovu sportsku priču i sjajno je upotpunio.

U listopadu 2023. uspješno je održano drugo izdanje Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč. Unatoč promjenjivim vremenskim uvjetima, više od 1500 natjecatelja iz 56 zemalja uživalo je u uzbudljivom vikendu obilježenom dobrom atmosferom i sportskim duhom. O popularnosti koju ova utrka zauzima u svijetu triatlona svjedoči podatak da su kotizacije bile rasprodane tri mjeseca prije natjecanja. Uz provjereno pristupačnu i atraktivnu stazu, odlične uvjete za plivanje i trčanje uz more, svim sportašima i njihovoj pratnji na raspolaganju je bio nezaboravni sportski vikend u Poreču.

Poreč je tijekom listopada ugostio i  najveći regionalni sajam i konferenciju o sportu – Sport Fest, okupivši sve koji imaju aktivne veze sa sportom, od sportaša i rekreativaca, proizvođača sportske opreme i hrane, tvrtki i udruga koje se bave uslužnim djelatnostima u sportu.

U vikendu pred nama (subota, 28.10.) Poreč će ugostiti rekreativno biciklističko događanje  – Epic Rides, čiji smisao nije natjecanje, već organizirana zajednička vožnja uz vrhunski support organizatora. Ovo sportsko druženje namijenjeno je za sve ljubitelje bicikala, prirode i dobre zabave, bez obzira na dob, spol, fizičku i tehničku sposobnost.

Zahvaljujući brojnim kvalitetnim eventima Poreč se nametnuo kao top HR destinacija te realizirao više od 100.000 novih noćenja, upravo u pred i posezoni. Veselimo se nastavku kvalitetnih projekata koji nas očekuju do kraja kalendarske godine.

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA POREČA

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE - Jesen u Poreču 2023 (5)

Dodaj u favorite Ukloni iz favorita